Fűszeres narancsos szörp

A fűszeres narancsos szörp egy igazán különleges ízvilágú házi készítésű üdítő. Az utóbbi időszakban egyre népszerűbbek a saját készítésű termékek, lekvárok, szörpök, befőttek. Ezek ugyan már hosszú idő óta ismert tartósítási módjai a gyümölcsöknek, de most újra reneszánszát éli. A bodzaszörp vagy a levendulaszörp az utóbbi időszakok újra felfedezettjei. Számos módon és variációban készíthetők. Évtizedekig a szörpöket csak a nagyüzemi cukros – gyümölcsöt nem, vagy csak nyomokban tartalmazó – levekkel azonosítottuk. Napjainkra azonban, mintha a nagymamák receptjei leporolásra kerültek volna és a szörp készítés házilag is, mintha egyre nagyobb népszerűségnek örvendene az utóbbi években. Egyre több konyhában mossák az üvegeket és a friss gyümölcsöt a lekvárok, befőttek, szörpök és savanyúságok készítéséhez a gyümölcsök, zöldségek szezonjában. Csinos üvegekbe rakva és szépen feldíszítve pedig igazán különleges, egyedi ajándék is lehet bármely alkalomra.

Házi készítésű fűszeres narancsos szörp recept

Hozzávalók:

A narancsos szörp elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Óvatosan mossuk meg a gyógy- és fűszernövényeket és egy konyharuha között itassuk fel róluk a nedvességet.
  2. A narancsot és a citromot alaposan mossuk meg és karikázzuk fel.
  3. Majd egy edényben a vízből és a cukorból főzzünk szirupot.
  4. Adjuk a forró sziruphoz a fűszernövényeket és a felkarikázott narancs- és citromszeleteket.
  5. Keverjük össze és fedjük le.
  6. Ha kihűlt tegyük hűtőszekrénybe egy napra.
  7. Majd szűrjük le és forraljuk fel.
  8. Főzzük a forrástól számított 3 percig.
  9. Ezután még forrón öntsük a kifertőtlenített üvegekbe.
  10. Ezután hagyjuk kihűlni.
  11. Ha teljesen kihűlt, mehet felcímkézve a kamra polcaira. 

Garantáltan nemcsak a gyerekeknek lesz kedvence!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Narancs

Vissza a kategória cikkeihez 

error: Védett tartalom