Narancs tea

A narancs tea hallatán először a boltokban kapható filteres ízesített gyümölcstea jut az eszünkbe és talán kevesen tudják, hogy a narancshéjából is remek jóízű és egészséges ital készíthető.

Szakértők szerint a narancshéjából készített tea sokkal egészségesebb, mint maga a narancslé ugyanis nagyon jótékonyan hat a szervezetre. Különösen migrén, magas koleszterinszint ellen hatásos. Ugyanis nemcsak a gyógy- és fűszernövényekből készíthető illatos, egészségvédő hatású zamatos ital, hanem gyümölcsökből is. Jó, ha tudjuk, hogy milyen probléma esetén, mely gyógynövényeket hívhatjuk segítségül.

Narancs tea narancshéjból

Hozzávalók:

  • 1 kezeletlen héjú narancs
  • 1 liter víz
  • 1-2 db szegfűszeg

Érdemes bio narancsot beszerezni az elkészítéséhez, ugyanis a narancshéj, akárcsak a citromhéj ehető kérdéskör esetén, nem ajánlott fogyasztásra, vagy csak rendkívül nagy körültekintést követően.

A narancsos tea elkészítése

  1. Alaposan meg kell mosni a narancsot, meghámozni, majd megszárítani a héját.
  2. Ha megszáradt, fel kell forralni 1-2 szegfűszeggel 1 liter vízben.
  3. 5 percet kell forralni, utána le kell venni a tűzről, majd további 5 percet hagyni állni, hogy az illóanyagok kioldódjanak.
  4. Ezután leszűrhető és lehet fogyasztani.

A hozzákevert szegfűszegtől gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatása is érvényre kerül. Ezáltal csökkenti az ízületi gyulladás, köszvény, székrekedés, magas vérnyomás, láz, vesekő, rossz emésztés által okozott panaszokat is.

Fogyasztható víz helyett is, egész évben. Így az egész narancsot fel lehet használni.

Narancs teák a gyümölcs húsából is készíthetők, számos módon ízesíthetők, variálhatók. Keverhetjük például gyömbér, citrom, mentával együtt is. Érdemes többfélét kipróbálni, kísérletezni az íz világgal, hogy ki-ki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

MÉG IDÉN! – NORIE-videó – Narancsos tea:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Narancs

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom