Narancsos csokis muffin 

A narancsos csokis muffin egy rendkívül egyszerűen és gyorsan összeállítható süti recept, mely bármikor elkészíthető, ha egy kis gyors finomságra vágyunk. A narancs nagyon népszerű, kedvelt gyümölcs, bár főleg az őszi-téli időszakban keresett. Magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt, érdemes rendszeresen fogyasztani. Ez a recept számos módon variálható, gazdagítható. Nem kell hozzá nagy előképzettség sem. A muffin receptek nagyon népszerűen, mivel könnyen, gyorsan összeállíthatók, akár egy rohanós hétköznap este is.

Narancsos csokis muffin recept 

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 2 evőkanál vaj vagy margarin
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál narancslé
  • 10 dkg étcsoki

A narancsos csokis muffin elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A narancsot – lehetőleg kezeletlen héjút – alaposan mossuk meg, reszeljük le a héját és facsarjuk ki a levét.
  2. Az előzőleg átszitált lisztet össze kell keverni a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóporral.
  3. Egy tálba habosra kell keverni a vajat a kétféle cukorral, és a tojásokkal.
  4. Gépi habverő segítségével alaposan össze kell keverni.
  5. Fokozatosan hozzá kell adagolni a sütőporral elkevert lisztet.
  6. Az étcsokit olvasszuk fel és adjuk hozzá a narancslét és a reszelt narancshéjat is.
  7. Az egészet óvatosan össze kell keverni.
  8. Vajjal kikent, lisztezett muffin formákba kell adagolni, de csak a formák háromnegyedéig töltve tésztával, mert sütés közben megnő.
  9. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb.170-175 fokon sütve kb. 20 perc alatt sül meg.
  10. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e a tészta: ha már nem ragad rá a tűre a tészta, elkészült.
  11. Hagyni kell a formában kihűlni és utána könnyedén kiszedhető. 

TIPP: Készíthetünk a tetejére narancs- vagy cukormázat.

Kerülhetnek bele csokoládé darabok (akár vegyesen fehér és ét csoki is), magok (dió, mogyoró, mandula), de díszíthetők csokimázzal is. Remekül variálható, ízesíthető, igazán csak a fantáziánk és a készleteink szabnak határt. Fém dobozba téve több napig is eláll, bár ezt ritkán lehet tesztelni, olyan gyorsan elfogy. Akár gluténmentesen is készíthető.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Narancs

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom