A narancsos csokoládé legyen akár sütemény, likőr vagy narancsos forró csoki, minden formájában nagyon kedvelt édesség. Legyen nyár, vagy tél; magunknak, vagy vendégvárásra minden időben egy olyan kényeztető édesség, melynek nehezen lehet ellenállni.  A narancsos csokoládé készen is megvásárolható, de akár magunk is elkészíthetjük. De rengetegféle narancsos csokoládés recept található, melyekből finomabbnál finomabb édességek készíthetők.

Narancsos csokoládés keksz recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 12,5 dkg ráma margarin
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 db narancs reszelt héja
  • késhegynyi só

A mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojás fehérje
  • 1 evőkanál narancslé
  • szükség szerint étolaj

Narancsos csokoládé keksz elkészítése

  1. A csokoládét finomra reszeljük.
  2. Az előzőleg átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval és a margarint belemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt narancs héját, a reszelt csokoládét és a tojással együtt alaposan összekeverjük, összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és fóliába csomagolva egy fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és egy 5 cm-es formával – vagy egy kisebb pohárral – kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk nem túl közel egymáshoz, mert sütés közben még nőnek. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.
  5. Amíg sülnek és hűlnek, elkészítjük a mázat. Ehhez a porcukrot, narancslevet és a tojásfehérjét simára keverjük. A csokoládét felolvasztjuk. A kihűlt kekszeket a narancsos mázba mártjuk. Használhatunk díszítéshez 10 dkg fehér csokoládé 3 evőkanál étolajjal elkevert mázat is. Ezzel a fehér csokival pöttyözve a tetején különböző mintákat készíthetünk fogpiszkáló segítségével, díszítésként. Mivel a máz gyorsan szárad, érdemes gyorsan, és kevesebb darabszámmal dolgozni a díszítés közben.
  6. Ha megszáradt, jól záródó fémdobozban, sütőpapírral rétegezve, száraz helyen eltartható.

https://nlc.hu/gasztro/20171217/a-tel-legmenobb-parosa-csoki-es-narancs/

Vissza a kategória cikkeihez