A narancsos forró csoki egy olyan kényeztető forró édesség, mely minden időben jól jön, akár magunkat kényeztetnénk, akár vendégeket várunk hideg téli napokon. Akkor igazi, ha krémes, illatos, ehhez fontos a minőségi étcsokoládé használata.

Narancsos forró csoki recept

Hozzávalók 4 pohárhoz:

·         20 dkg jó minőségű étcsokoládé

·         2 dl tejszín

·         8 dl tej

·         1 db narancs

·         1 teáskanál cukor

·         1 késhegynyi szegfűszeg

·         1 késhegynyi fahéj

Narancs-forró csoki elkészítése

1.       A narancshéját alaposan meg kell mosni, sikálni meleg vízben és vékonyan meghámozni.

2.       A tejet egy lábosba kell önteni, hozzákeverni a narancshéját, a szegfűszeget és a fahéjat, majd kis lángon fel kell forralni.

3.       Ha kész, a tűzről lehúzva 5 perc pihentetés után le kell szűrni. Addig még oldódnak az illóanyagok.

4.       Ezt követően ismét együk vissza a tűzre, a korábban összedarabolt csokit tegyük bele és kevergetve forraljuk fel.

5.       A kész forró csokit öntsük díszes poharakba, vagy bögrékbe, melyet díszíthetünk tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjával, vagy narancs darabokkal, de akár fahéjjal is.

https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2015/11/23/5-toplistas-forro-csokolade-inyenceknek-es-kevesbe-inyenceknek/

Vissza a kategória cikkeihez

https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2015/11/23/5-toplistas-forro-csokolade-inyenceknek-es-kevesbe-inyenceknek/