Tartalomjegyzék
A narancsos forró csoki egy olyan kényeztető forró édesség, mely minden időben jól jön, akár magunkat kényeztetnénk, akár vendégeket várunk hideg téli napokon. Akkor igazi, ha krémes, illatos, ehhez fontos a minőségi étcsokoládé használata.
Narancsos forró csoki recept
Hozzávalók 4 pohárhoz:
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 8 dl tej
- 1 db narancs
- 1 teáskanál cukor
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 késhegynyi fahéj
Narancs-forró csoki elkészítése
- A narancshéját alaposan meg kell mosni, sikálni meleg vízben és vékonyan meghámozni.
- A tejet egy lábosba kell önteni, hozzákeverni a narancshéját, a szegfűszeget és a fahéjat, majd kis lángon fel kell forralni.
- Ha kész, a tűzről lehúzva 5 perc pihentetés után le kell szűrni. Addig még oldódnak az illóanyagok.
- Ezt követően ismét együk vissza a tűzre, a korábban összedarabolt csokit tegyük bele és kevergetve forraljuk fel.
- A kész forró csokit öntsük díszes poharakba, vagy bögrékbe, melyet díszíthetünk tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjával, vagy narancs darabokkal, de akár fahéjjal is.
Vissza a kategória cikkeihez