Narancsos forró csoki

A narancsos forró csoki egy olyan kényeztető forró édesség, mely minden időben jól jön, akár magunkat kényeztetnénk, akár vendégeket várunk hideg téli napokon. Akkor igazi, ha krémes, illatos, ehhez fontos a minőségi étcsokoládé használata.

Narancsos forró csoki recept

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 8 dl tej
  • 1 db narancs
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 1 késhegynyi fahéj

Narancs-forró csoki elkészítése

  1. A narancshéját alaposan meg kell mosni, sikálni meleg vízben és vékonyan meghámozni.
  2. A tejet egy lábosba kell önteni, hozzákeverni a narancshéját, a szegfűszeget és a fahéjat, majd kis lángon fel kell forralni.
  3. Ha kész, a tűzről lehúzva 5 perc pihentetés után le kell szűrni. Addig még oldódnak az illóanyagok.
  4. Ezt követően ismét együk vissza a tűzre, a korábban összedarabolt csokit tegyük bele és kevergetve forraljuk fel.
  5. A kész forró csokit öntsük díszes poharakba, vagy bögrékbe, melyet díszíthetünk tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjával, vagy narancs darabokkal, de akár fahéjjal is.

https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2015/11/23/5-toplistas-forro-csokolade-inyenceknek-es-kevesbe-inyenceknek/

Vissza a kategória cikkeihez

https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2015/11/23/5-toplistas-forro-csokolade-inyenceknek-es-kevesbe-inyenceknek/
error: Védett tartalom