Tartalomjegyzék
A narancsos forró csoki egy olyan kényeztető forró édesség, mely minden időben jól jön, akár magunkat kényeztetnénk, akár vendégeket várunk hideg téli napokon. Akkor igazi, ha krémes, illatos, ehhez fontos a minőségi étcsokoládé használata. Számos módon variálható. A forró csokik kedvelt finomságok az őszi-téli hidegebb napokon. Érdemes különböző ízesítésekben kipróbálni, biztos nem fogunk csalódni!
Narancsos forró csoki recept
Hozzávalók 4 pohárhoz:
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 8 dl tej
- 1 db narancs
- 1 teáskanál cukor
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 késhegynyi fahéj
Narancs-forró csoki elkészítése
- A narancshéját alaposan meg kell mosni, sikálni meleg vízben és vékonyan meghámozni.
- A tejet egy lábosba kell önteni, hozzákeverni a narancshéját, a szegfűszeget és a fahéjat, majd kis lángon fel kell forralni.
- Ha kész, a tűzről lehúzva 5 perc pihentetés után le kell szűrni. Addig még oldódnak az illóanyagok.
- Ezt követően ismét együk vissza a tűzre, a korábban összedarabolt csokit tegyük bele és kevergetve forraljuk fel.
- A kész forró csokit öntsük díszes poharakba, vagy bögrékbe, melyet díszíthetünk tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjával, vagy narancs darabokkal, de akár fahéjjal is.
Kínálhatjuk tejszínhab rózsákkal, fahéjjal megszórva. Remek választás egy délutáni süti mellé, de akár vendégvárónak sem utolsó! Nemcsak a gyerekek kedvence lesz!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Narancs
Vissza a kategória cikkeihez