A narancsos mascarponés torta készülhet piskóta lapból sütve, vagy kekszes alapból sütés nélkül is. Igazán finom vendégváró finomság, de ha csak magunkat kényeztetnénk vele, arra is kiváló.

Narancsos mascarponés torta recept sütve

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • annyi g cukor, amennyi g a tojás
  • annyi g liszt, amennyi g a tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg Mascarpone
  • 1 narancs
  • 1 dl tejszín (30%)
  • porcukor, ízlés szerint

Hozzávalók a csoki krémhez:

  • 20 dkg étcsoki
  • 2,5 dkg teavaj
  • 1 dl habtejszín

Narancsos mascarponés torta elkészítése

1.       A lisztet át kell szitálni és el kell keverni a sütőporral.

2.       A cukrot alaposan össze kell keverni robotgépben a tojásokkal és a vaníliás cukorral.

3.       A tojásos keverékhez adjuk a sütőporos lisztet és a tésztából 20-25 perc alatt piskótát sütünk.

4.       A krémhez fel kell verni a tejszínt, majd összekeverni a Mascarponéval. A narancs reszelt héját, majd a levét is hozzá kell adni és vaníliás cukorral ízesíteni.

5.       A csoki krémhez meg kell olvasztani a jó minőségű csokit, hozzáadni az előre felvert tejszínt és a vajjal el kell keverni.

6.       Ha elkészült a piskóta és a krémek is, össze kell állítani a tortát, csoki krémmel díszíthető.

Narancsos mascarponés torta recept – sütés nélkül

 Hozzávalók az alaphoz:

  • 250 gr darált háztartási keksz
  • 125 gr Vaj

A töltelékhez:

  • 250 gr Mascarpone
  • 500 ml tej
  • 3 db tojássárgája
  • 2 tasak vaníliás pudingpor (40gr)
  • 100 gr rama margarin
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10gr)
  • 2 db narancs

A díszítéshez:

  • 200 ml habtejszín

Narancsos mascarponés torta elkészítése

1.       A megolvasztott vajat összekeverjük a darált keksszel.

2.       Egy kerek formájú sütőformába sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük, és lelapogatjuk a vajas kekszet. 30 percig hűtőben pihentetjük.

3.       Egy tálba beleöntjük a tejet és felforraljuk. Ezután összekeverjük a pudingport egy kis tejjel, meg a tojássárgájával és kézi habverővel csomómentesre keverjük a krémet.

4.       Ha felforrt a tej a főzőlapról félre húzzuk, és lassan beleöntjük a pudingos krémet. Folyamatos keverés mellett kis tűzön tovább főzzük. Ha kezd forrni, beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot és jól összekeverjük. Hideg helyen pihentetjük.

5.       Ha kihűlt beleteszünk a szobahőmérsékletű margarint és robotgéppel habosra keverjük.

6.       A habtejszínt robotgéppel felverjük. A vaníliás krémhez hozzáadjuk a marcarponét, 2 evőkanál tejszínhabot és újra robotgéppel kikeverjük, hogy tökéletes habos krémet kapunk.

7.       2 narancsot meghámozzuk, és apróra felkockázzuk.

8.       Az apróra vágott narancsokat belekeverjük a krémbe.

9.       A kekszes alapot egy torta tálcára tesszük.

10.   A kekszre ráöntjük a sűrű krémet, majd a tejszínhabot. Szeletelt kivivel, naranccsal, banánnal tovább díszíthető.

Címlap kép: Narancs-mascarponés torta (forrás: https://www.joetvagyat.com/receptek/narancsos-mascarpone-torta)

Vissza a kategória cikkeihez