Tartalomjegyzék
A narancsos muffin recept egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept. Ez a desszert bármikor elkészíthető, ha egy kis gyors finomságra vágyunk. A narancs nagyon népszerű gyümölcs, bár főleg az őszi-téli időszakban keresett. Ráadásul ebben a receptben az is jó, hogy szinte bármilyen idény gyümölccsel helyettesíthető, nem kell ragaszkodni az eredetihez. Ha más nem, alma biztosan minden konyhában akad. Annyira egyszerű, hogy kezdők is bátran nekiállhatnak! A siker garantált!
Narancsos muffin recept
Hozzávalók:
- 1 db narancs
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 3 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
Az illatos narancsos muffin elkészítése lépésről – lépésre:
- A narancsos alaposan meg kell mosni, majd félbevágni és a levét kifacsarni.
- Az előzőleg átszitált lisztet össze kell keverni a sütőporral, csipet sóval és az őrölt fahéjjal.
- Ezután egy tálba habosra kell keverni a vajat a kétféle cukorral, majd hozzá kell adni a tojásokat, végül a narancslevet is.
- Gépi habverő segítségével alaposan össze kell keverni.
- Fokozatosan hozzá kell adagolni a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet.
- Az egészet még egyszer óvatosan össze kell keverni.
- Vajjal kikent, lisztezett muffin formákba kell adagolni, de csak a formák háromnegyedéig töltve tésztával, mert sütés közben megnő.
- Előmelegített sütőben közepes lángon, kb.170-175 fokon sütve kb. 20 perc alatt sül meg.
- Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e a tészta: ha már nem ragad rá a tűre a tészta, elkészült.
- Hagyni kell a formában kihűlni és utána könnyedén kiszedhető.
TIPP: A tetejét megszórhatjuk mandula forgáccsal vagy akár kandírozott narancshéjjal is. De akár cukormázzal is díszíthetjük.
Ez a recept készíthető más gyümölccsel is (őszibarack, szilva, körte, eper), amit nem lehet reszelni, azt kisebb darabokra célszerű vágni. Kerülhetnek bele csokoládé darabok (akár vegyesen fehér és ét csoki is), magok (dió, mogyoró, mandula), de díszíthetők csokimázzal is. Remekül variálható, ízesíthető, igazán csak a fantáziánk és a készleteink szabnak határt. Fém dobozba téve több napig is eláll, bár ezt ritkán lehet tesztelni, olyan gyorsan elfogy. Akár gluténmentesen is készíthető.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Narancs
Vissza a kategória cikkeihez