Tartalomjegyzék
A narancsos túrókrém egy rendkívül gyorsan elkészíthető, igazán finom édesség. Mivel sütést nem igényel, bátran készíthetik akár gyerekek is, a siker nem marad el. Ha kevés az időnk, de egy nagyon finom narancsos túrós édességre vágyunk, ez a túrókrém remek választás!
Narancsos túrókrém recept
Hozzávalók:
- 2 db narancs
- 4 db színtelen lapzselatin
- 150 ml narancslé
- 2 ek citrom leve
- 10 dkg cukor
- 15 dkg 20%-os tehéntúró
- 300 ml habtejszín
A narancsos túrókrémek elkészítése:
- Először a zselatint egy tálka hideg vízbe áztatjuk kb. 10 percre.
- A túrót egy villával alaposan össze kell törni.
- A narancsokból 150 ml-nek megfelelőt kipréselünk, a többi húsát kanállal kikaparjuk.
- A narancs és citrom levét egy kicsit fel kell melegíteni, de főzni nem szabad.
- A kicsavart zselatint fel kell olvasztani a meleg narancsos lében, hozzákeverni a cukrot és hagyni, hogy kihűljön.
- A túróhoz keverjük a narancsos zselatint és hideg helyre tesszük, amíg elkezd zselésedni (néha át kell keverni közben).
- A tejszínből kemény habot kell verni, amit óvatosan a zselésedő krémhez kell keverni. A krémet habzsákba töltve poharakba töltjük.
TIPP: Akár narancs és rum keverékébe mártott babapiskótával is rétegezhető, vagy csokoládédarabokkal is megszórható.
Akár a narancsok héjába is vissza lehet tölteni a krémet, nagyon dekoratív, finom vendégváró édesség lesz. (A narancs héjával kapcsolatban azonban nagy óvatosságra és elővigyázatosságra van szükség, ugyanis a narancs káros hatásai a héjában vannak a különböző gombaölő- és baktériumölő szerek miatt.) Tovább variálható, ízesíthető. Igazán csak a fantáziánk szab határt. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Narancs
Vissza a kategória cikkeihez