Narancsos túrókrém

A narancsos túrókrém egy rendkívül gyorsan elkészíthető, igazán finom édesség. Mivel sütést nem igényel, bátran készíthetik akár gyerekek is, a siker nem marad el. Ha kevés az időnk, de egy nagyon finom narancsos túrós édességre vágyunk, ez a túrókrém remek választás!

Narancsos túrókrém recept

Hozzávalók:

  • 2 db narancs
  • 4 db színtelen lapzselatin
  • 150 ml narancslé
  • 2 ek citrom leve
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg 20%-os tehéntúró
  • 300 ml habtejszín

A narancsos túrókrémek elkészítése:

  1. Először a zselatint egy tálka hideg vízbe áztatjuk kb. 10 percre.
  2. A túrót egy villával alaposan össze kell törni.
  3. A narancsokból 150 ml-nek megfelelőt kipréselünk, a többi húsát kanállal kikaparjuk.
  4. A narancs és citrom levét egy kicsit fel kell melegíteni, de főzni nem szabad.
  5. A kicsavart zselatint fel kell olvasztani a meleg narancsos lében, hozzákeverni a cukrot és hagyni, hogy kihűljön.
  6. A túróhoz keverjük a narancsos zselatint és hideg helyre tesszük, amíg elkezd zselésedni (néha át kell keverni közben).
  7. A tejszínből kemény habot kell verni, amit óvatosan a zselésedő krémhez kell keverni. A krémet habzsákba töltve poharakba töltjük.

TIPP: Akár narancs és rum keverékébe mártott babapiskótával is rétegezhető, vagy csokoládédarabokkal is megszórható.

Akár a narancsok héjába is vissza lehet tölteni a krémet, nagyon dekoratív, finom vendégváró édesség lesz. (A narancs héjával kapcsolatban azonban nagy óvatosságra és elővigyázatosságra van szükség, ugyanis a narancs káros hatásai a héjában vannak a különböző gombaölő- és baktériumölő szerek miatt.) Tovább variálható, ízesíthető. Igazán csak a fantáziánk szab határt. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Narancs

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom